Markies of Markiezen?

ZW Groep, Zonwering Westland heeft sinds 1979 alle soorten markiezen in de collectie. Van duurzaam hout tot prachtige aluminium markiezen. 

Een markies kan zowel bij klassieke als bij moderne woningen toegepast worden. Onze uitgekiende collectie biedt voor elke situatie de juiste markies. Niet alleen voor woonhuizen, ook voor horeca gelegenheden, kantoren en hotels heeft Zonwering Westland markiezen geleverd en gemonteerd. Het jaarlijks onderhouden, schoonmaken en repareren van markiezen is ook bij Zonwering Westland mogelijk. 

Een markies is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Zo zijn er markiezen die gemakkkelijk 40 jaar of langer meegaan, terwijl de minder goede markiezen vaak met 10 jaar al vervangen moeten worden. Onderhoud is hierin ook erg belangrijk. Het schilderen van de bovenplanken, zijplanken is een grote klus. De laatste jaren zijn goede aluminium markiezen meer de trend. 

onze markiezen

Bekijk hier onze soorten markiezen

Houten markies

Grenen en hardhouten markiezen

Horeca Markies

Markiezen voor de Horeca

Aluminium markies

WARMTEWERING - SFEER

Markiezen renovatie, onderhoud

Markiezen onderhoud

WARMTEWERING - BUITENRUIMTE

meer buitenzonwering van Zonwering Westland

Parasol

Een parasol voor uw terras, uw horecaterras of voor uw balkon? Zonwering Westland heeft een ruime collectie parasols.

Lamellendak

Heerlijk genieten onder een trendy lamellendak? Dat kan met de prachtige lamellendaken van Zonwering Westland.

Tuinkamer, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis

Buitenkamer

Het grillige weer in Nederland gooit vaak roet in het eten. Met een buitenkamer of een tuinkamer kunt u het hele jaar genieten.

Pergola

Flexibele overkapping voor uw terras. Met een pergola zonwering heeft u veel mogelijkheden. Zonwering Westland

Veel gestelde vragen over markiezen

Welke kleur markies houdt de meeste warmte tegen? Over het algemeen bevat dat donkere kleuren meer warmte absorberen en lichtere kleuren meer warmte reflecteren. Als je op zoek bent naar een doek dat de meeste warmte tegenhoudt, is het aanbevolen om te kiezen voor een donkere kleur.

Zonwering Westland heeft een zeer ruime collectie zonweringdoeken, ook speciale doeken voor markiezen. 

Een houten of aluminium markies is eigenlijk niet de belangrijkste keuze. Belangrijker is het om de juiste omkasting te kiezen. Het aluminium van de markies is tegenwoordig van hoge kwaliteit en kan in vele kleuren gemoffeld worden. 

In de Horeca worden markiezen vaak toegepast vanwege de zeer goede sfeer. Een ander groot voordeel van een Horeca markies is dat de zijkanten gesloten zijn en dat bij koudere dagen de warmte onder  het doek blijft hangen. I

Zonwering Westland biedt voor klanten met markiezen een winteropslag aan. Dan reinigen we de markies, slaan hem op en in het voorjaar hangen we de markies of markiezen weer terug. 

Indien zelf de markiezen schoon wilt maken, is het belangrijk om de markiezen eerst goed schoon te borstelen en daarna, afhankelijk van soort en kwaliteit doek met de juiste reinigingsmiddelen aan de slag.

De levensduur van een markies kan langer dan 25 jaar zijn. Dan is het wel noodzakelijk om goed onderhoud aan de markies uit te voeren. Het liefst elk jaar in de winter opslaan. Da kan in de winteropslag van Zonwering Westland. 

Het is aan te raden om het doek elk voorjaar goed schoon te borstelen en het houtwerk te controleren. Indien nodig het doek reinigen met dralonreiniger. (lees verder bij markiezen onderhoud). Het houtwerk indien dat slecht geworden is licht opschuren en met de juiste buitenlak schilderen. 

Aluminium markiezen zijn met speciale coating behandeld en hoeven eigenlijk alleen schoongemaakt te worden. Het aluminium heeft een goede bescherming tegen weersinvloeden. 

Altijd geld: Goedkoop is duurkoop, dan geldt zeker bij Markiezen. 

Referenties met markiezen van Zonwering Westland

Amsterdam

Aluminium Horeca markiezen voor Heineken Nederland. Diverse locaties in Nederland voorzien van horeca markiezen

Den Haag

Markiezen voor hoekpand op de laan van Meerdervoort. Speciale markiezen fabrikaat Vrolijk.

Vlaardingen

Houten markiezen met dralon doek in een rode kleur en witte biezen. Inclusief hardhouten bovenplank en zijplanken